Over Daan

Daan is 16 jaar, in april wordt hij 17, en hij doet aan atletiek. De onderdelen waar hij succesvol in is, zijn kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten. Kogelslingeren is hierbij zijn favoriete onderdeel.

2017 is niet zijn jaar geworden, door een langdurige blessure aan zijn knie heeft hij veel trainingsuren niet kunnen maken. Ondanks dat, is hij 2de geworden op de NK B-junioren met kogelslingeren en 4de met disuswerpen.

Tot overmaat van ramp breekt hij in oktober zijn vingertopje, waar hij nu ook alweer ruim 2 maanden zoet mee is.

In januari gaan de pinnen eruit en kan hij eindelijk aan het nieuwe seizoen beginnen. In maart gaat hij met de slingergroep op trainingskamp naar Spanje. Daar kan hij een volle week alleen aan trainen denken en zich voorbereiden op het seizoen 2018.

Zijn doelen voor komend jaar zijn Nederlands kampioen worden in slingeren, discus en kogelstoten. Als tweede doel heeft hij zo dicht mogelijk bij de limieten voor de EK onder de 18 jaar te komen die in Hongarije plaats vinden.

Tokyo is voor Daan nog veel te vroeg, hij is dan pas 1ste A-junior, maar wie weet 2024…. De olympische droom is ook een doel.

Dan Schade NED DSC_3281
team2tokyo_logo
E576687